Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Til Rimi for å gjøre deg fet

Legg igjen en kommentar

Vi er tydeligvis lette å friste. Markedsføringen av søtsaker har tatt helt av. Jeg har lenge hatt problemer med tre store sjokoladeplater til prisen av to, men nå slår Rimi til med 5 store sjokoladeplater til 99 kr.

Jeg vet selv hva som hadde skjedd om jeg hadde hatt 5 av dem i hus. Og jeg vet også hvordan slike tilbud lurer oss til å kjøpe og spise med god samvittighet. Faktisk er det slik at du glemmer alt om helse når du faller for slike tilbud. Du er så opptatt av at du har spart penger at du hamstrer og spiser med god samvittighet. Samtidig som «åpnet pose er tom pose» og «tilgjengelighet skaper forbruk» gjør at et slikt tilbud ikke er annet enn en trussel for kroppen.

Jeg vet også at barn og ungdom med penger mellom fingrene lett faller for slike tilbud og sluker en plate på vei hjem.

Dette er et godt eksempel på hvordan handelen utnytter kroppen din for å berike seg selv!

«Vi velger jo selv», tenker du kanskje. Eller så forsvarer du tilbudet med «Du kan jo bare gå forbi»,  eller «vi spiser jo ikke alt på en gang». Ja, det har du kanskje rett i. Og du fyller kanskje til og med opp fryseren så du har sjokolade frem til jul? Du gjør ikke det, vet du. Du lurer bare deg selv. Og selv om akkurat du står imot dette tilbudet, så er det mange som ikke står imot og som ender opp med å «kose seg» litt for mye. Og dette får videre konsekvenser for folkehelsen.

Nei, Rimi, å lage lokketilbud med 5500 kcal og 450 g sukker som skal ligge i skapet og rope på å bli spist opp, opplever jeg som en ren utnyttelse av kundene.

10152531_10152300336462110_1451568872_n

 

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s