Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Fantastisk, Hellstrøm!

1 kommentar

Gi den mannen en fortjenestemedalje for den jobben han gjør for å få folk mer bevisst på eget kosthold og vise hvor enkelt og godt det er å lage mat selv. Det var en fryd å se første episode av årets sesong av «Hellstrøm rydder opp hjemme» som går på TV3 på søndager fremover.

Vi er offere for industriens halvfabrikata og ferdigmat som skal løse tidsklemmen vår. Matlaging presenteres av industrien som ikke viktig. Noe vi ikke trenger å sette av tid til. Og hva et det da som skjer? Vi mister kontrollen over hva vi faktisk får i oss og mange av oss er ikke en gang i stand til å lage en enkel middagsrett fra grunnen.


Foto: TV3.no

Som debatten på Litteraturhuset viste forrige uke og som Forbrukerrådet har påpekt i en rapport, er det langt fra slik at alle produsenter opptrer ærlig i forhold til å opplyse om hva produktene de selger egentlig inneholder. Det pyntes mye på ord og emballasje. Det er dessverre ikke slik at produsentene nødvendigvis ønsker det beste for helsen vår, men det beste for egen lommebok. Med billige ingredienser blir det lettere for dem å tjene penger. Enkelt og greit.

Vi læres opp til å tro det er prisen som er viktigst når vi handler mat. Men er det ikke egentlig kvaliteten som er viktig? Og at vi faktisk får det vi leser på emballasjen at vi kjøper. Når kalkunfilet inneholder 30 % høne føler jeg meg lurt som forbruker. Ikke det at høne nødvendigvis smaker vondt, men når jeg kjøper kalkunfilet regner jeg med de har skåret tynne skiver av en kalkun og ikke blandet inn høne. Men å skrive kalkun- og hønefilet selger ikke like bra?

Pris er selvsagt ikke uvesentlig, men hva med matgleden? Hvor blir det av den når alt bare skal være billigst mulig? Når vi ikke lenger vet hva vi spiser. Mat og måltider er nytelse, ikke et nødvendig onde. Det er mye man kan lage hjemme uten at det koster mer enn ferdigmat. Ikke tar det lengre tid en gang.

Ta tilbake tiden til matlaging. Prøv gjerne Hellstrøm sine oppskrifter her. Begynn i det små hvis du ikke har laget så mye mat før. Opplev mestring og glede over å skape og utvid i eget tempo. Til slutt mestrer du alle dagens måltider på en bevisst måte hvor du har skapt akkurat det kostholdet du ønsker å ha – med ekte matglede !

Camilla

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

One thought on “Fantastisk, Hellstrøm!

  1. Jaaaaa! Takk for at du har satt ord på mine tanker og følelser rundt dette temaet. Jeg er så sårt enig.
    Noe har gått feil når jeg må lære mamma å lage mat fra bunnen av. Det er slettes ikke vanskelig, og tar ikke lang tid. Ikke mer enn man bør ta seg tid til.
    Jeg gleder meg til å følge med videre på Hellstrøm, og på utviklingen av varemerking. Det blir spennende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s