Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Ikke spis boller i blinde!

2 kommentarer

Bolletest i dagens VG. Men næringsinnholdet er det ikke sagt et ord om.

Det var trist å lese forsiden på VG i dag hvor «De beste bollene» er kåret i en bolletest. Et panel har smakt seg gjennom boller fra Shell, Statoil, Narvesen, Deli De Luca, YX og Esso og kåret bollen som smaker best. En helt unødvendig test som oppfordrer til å spise boller i blinde uten å vite hva du egentlig får i deg.

En bolletest som avslører de største bollene med mest sukker og flest kalorier ville vært mye mer nyttig når vi vet at boller har blitt hverdagsmat for mange. Boller er ikke mat og burde ikke spises i hverdagen. Skrekkelig at det er lov å samle dem i poser og dumpe prisen på dem slik at vi forbrukere føler vi kan unne oss dem med god samvittighet.

Vi må forsvare oss mot handelens bollepress.

Image

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

2 thoughts on “Ikke spis boller i blinde!

  1. Boller er kanskje ikke det verste man kan få i seg fra en bensinstasjon, men det er synd som du sier at det priskriges på matvarer som burde vært forbeholdt dagene som ikke er hverdager. Det kunne kanskje vært en idé å kåre bensinstasjonen med det beste sunne alternativet?

  2. God ide. En oversikt over kcal og sukker i bollene – og kåre både den dårligste og beste. Dette er en jobb for SomeBody 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s