Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Fransk løksuppe

Legg igjen en kommentar

Jeg elsker fransk løksuppe. Og så er det så enkelt – og ikke minst billig – å lage. Det eneste man må ofre, er noen tårer mens man kutter løken 🙂

Her er min oppskrift:

2 porsjoner

2 løk
2 fedd hvitløk
0.75 dl buljong
1 ss hakket frisk timian
smør til steking

Slik gjør jeg:

Kutter løken og hvitløk i biter, freser sammen med timian i en kjele. Jeg bruker flytende margarin. Tilsetter buljong (jeg bruker lys kjøttbuljong). Lar det koke i 20 minutter. Heller suppen over i to ildfaste porsjonsskåler og legger en loffe-skive på toppen og har revet ost på. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til osten begynner å bli litt brun. Dryss litt timian på før servering.

Nyyyyyydelig kveldsmat!


Foto: Camilla Andersen

Styrker immunforsvaret
Spis gjerne løk og hvitløk regelmessig. Det styrker immunforsvaret og bekjemper infeksjoner, hvilket kan være lurt når høsten nå er over oss med forkjølelse og influensa i luften.

 

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s