Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Kalorier på kjøpet….

4 kommentarer

Tanum bokhandel frister med iskrem hvis du kjøper bok. De har laget en fiffig kombinasjon mellom ulike bøker og iskremer. Men hvorfor skal vi få kalorier på kjøpet når vi handler? Du får altså folk til å spise en is de ikke hadde tenkt å spise. Hyggelig? Kanskje, men også unødvendig for mange.

«Kjøp Gjenferd av krimgullgutten Jo Nesbø og få en Gullpinne»
«Kjøp Wilbur Smiths thriller De som er i storm og fare og få en båtis!
«Kjøp 1Q84 av forfatterkongen Haruki Murakami og få en krone-is»
«Kjøp Kate Mortons strålende bok en svunnen tid og få solstick!
«Kjøp kjerringer av Helene Uri og få en Pin-Up»

Jo, det er kreativt og morsomt, men vi bør tenke litt over hva det egentlig betyr å få kalorier på kjøpet. Det dukker stadig opp slike tilbud hvor man får noe å spise på kjøpet. Skal man ete seg gjennom handlerunden kan det fort bli tungt for kroppen…

Dette er feil holdning! Det må da finnes en annen måte å glede kundene på, enn å fylle dem med kalorier?

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

4 thoughts on “Kalorier på kjøpet….

 1. Er helt enig i at maten på bensinstasjoner og «barnemenyer» på restauranter etc. med fordel kunne blitt langt sunnere. Men samtidig må det innimellom være lov å ta seg en is i sommervarmen med GOD samvittighet 🙂 Jeg kjøper ihvertfall ikke bøker bare for å få en is. Det er dårlig butikk:)

  • Klart – vi skal alltid spise med god samvittighet, men da må vi ha kontroll og utøve måtehold.

   Jeg syns likevel det er en feil holdning å gi kalorier på kjøpet. Når du kjøper bøker tenker du ikke på is – og når du da blir overrasket med is på kjøpet, spiser du den jo. Og da spiser du noe du egentlig ikke hadde tenkt.

   Tenk om vi alltid fikk noe å spise på kjøpet når vi handlet. Det kunne blitt en kaloririk runde.

   Psykologien i dette er enkel: du gjør et godt kjøp og spiser med god samvittighet. På den måten får handelen oss både til å spise mye unødvendig med god samvittighet. Men alt handler selvsagt om den enkelte – hvor sunt man spiser ellers, så tåler man en is på kjøpet i større eller mindre grad. Men jeg liker ikke at kalorier brukes på denne måten. Hva med å gi et bokmerke når man kjøper bok? Eller noe annet som er relatert til det du kjøper?

 2. Er i prinsippet enig med din kritikk av såkalte «fedmekampanjer». Men synes også at du innimellom overdriver en smule med hensyn til hvor stort dette problemet egentlig er.

  • Noe stort problem er det nok ikke med dette is-tilbudet, men jeg er opptatt av holdningen som jeg syns er feil. Med kalorier på kjøpet eller å bruke kalorier som premie. Hvorfor?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s