Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Fett bruktbilkupp i Sarpsborg:

Legg igjen en kommentar

Pressemelding sendt ut i dag:

Spis deg fordervet og spar penger

En bilforretning i Sarpsborg fyrer opp grillen og tilbyr i helsides avisannonser avslag i prisen for hver pølse eller hamburger kunden spiser. Nok en gang brukes pris for å dytte i folk flest mulig kalorier. Uheldig, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen.

 -Vi får håpe at den som kjøper bil på denne måten, lar det være et engangstilfelle, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen i somebody.no, – men salgstrikset representerer samtidig en betenkelig holdning som jeg tar sterk avstand fra. Det at man lokker med lavere pris hvis man spiser seg fordervet på kaloririke matvarer.

 Det er Nordtug Bil as i Sarpsborg som i en helsides annonse i Sarpsborg Arbeiderblad sier ”Spis deg rik !” og lover 1 500 kroner i avslag for hver pølse med brød kunden greier å spise, og 2 000 kroner i avslag for hver hamburger. Nylig kunne vgtv.no vise en kar som spiste 62 pølser på 10 minutter. Han hadde fått billig bil i Sarpsborg!

 -Jeg synes det er en vemmelig holdning, sier Camilla Andersen. – Hvis en kunde skulle greie å spise 20 pølser for å spare 30 000 kroner, har han eller hun samtidig fått i seg 3 ganger så mange kalorier som kroppen forbrenner på et døgn !

 -30 000 er et interessant beløp å spare?

 -Ja, men likevel håper jeg at kunden venter noen dager før neste bilkjøp. Og iallfall velger pølse fremfor hamburger. 20 hamburgere innholder 5 ganger så mange kalorier som kroppen forbrenner i døgnet. Som et engangs-jippo er dette kanskje ufarlig, men ideen om å koble kaloribomber og lav pris er en dårlig kombinasjon.

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s