Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Kalorier til halv pris hos Shell

1 kommentar

Pressemelding sendt ut i dag:

Enda lettere å bli tjukk langs veien i sommer:

Bare en uke etter at Shell ble kåret til å ha Vårens Beste Fedmekampanje av nettstedet somebody.no, kommer oljeselskapet med en sterk søknad for å få prisen for sommeren også. To grillpølser til prisen av èn, er tilbudet.

            – Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier ernæringsfysiolog Camilla Andersen i SomeBody. – Hvis Shell hadde solgt 2 liter bensin for prisen av 1, ville de vel fått miljøorganisasjonene på nakken. Etter min mening er dette like ille. Denne typen kampanjer forurenser kroppen med kalorier det kan være vanskelig å forbrenne. Resultatet er overvekt.

            Rangeringsfunksjonen i somebody.no viser at det er ca 30 grillpølser på markedet. Fra ”Go’ og mager” fra Gilde med 90 kcal til ekstra stor grill fra Leiv Vidar, som inneholder 320 kcal. En gjennomsnittsgrill innholder ca 150 kcal. Det finnes ca 15 pølsebrød på markedet med kaloriinnhold fra 77 til 174. To grill i hvert sitt brød blir da fort 500 kcal. Et beger brus i tillegg, så er vi oppe i 650 kalorier.

            – Og hvorfor skal vi spise to pølser !? Sier Camilla Andersen. – Hvis jeg fyller bensin fordi det er billig, er det uansett stopp når tanken er full. Men kroppen fyller vi på med “gode” tilbud til den buler ut.

            – Denne typen tilbud må møtes med kunnskap, sier Camilla Andersen. – Spør betjeningen hvor mange kalorier det er i det du kjøper, hvis det ikke står på emballasjen. Kjøpmenn pleier å si at de må stå fritt til å markedsføre varene sine som de vil. Jeg mener at du som forbruker har rett til å få vite hva varen inneholder. Kan de ikke svare på det, så la være å kjøpe. Eller la være å kjøpe hvis du ikke liker innholdet.

            – Men det selges sunn mat på bensinstasjoner også?

            – Da synes jeg de skulle tilby 2 kurver jordbær for prisen av 1. Kom igjen! Hvem er først til å bryte ut av den onde sirkelen med usunne tilbud?

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

One thought on “Kalorier til halv pris hos Shell

  1. Bare så utrolig enig med Camilla! Trist å bli fristet til å fylle kroppen med de grusomme grillpølsene når det finnes så utrolig mange gode alternativer… Det skal bli veldig spennende å se hvilken av de store bensinstasjonskjedene som er tøff nok til å ta utfordringen og tilby noe som er både god, fristende og sunn sommermat langs veien – jeg lover å stoppe og handle! .. og også skrive om det 🙂 GOD SOMMER!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s