Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Lavkarbo er bare deler av sannheten

Legg igjen en kommentar

Ingen har vondt av å spise mindre søtsaker, boller, kaker og brus eller ikke å fylle tallerkenen opp med pasta, hvor det er masse karbohydrater. Men mange vil ha vondt av å ekskludere dette helt fra kostholdet. Dessuten er det helt unødvendig.

Lavkarbo er en livsstil der man spiser lite karbohydrater og mer fett og proteiner. Det er flott om lavkarbo får deg til å ikke spise søtsaker i hverdagen, men ikke bli fanatisk!

Å være i balanse er bra. For å være i balanse trenger vi litt av alt.

Hvis du bytter ut «Lavkarbo» med «Sunn fornuft», blir kostholdet etter min mening mer fullverdig og i tråd med et godt liv. Det å forsake noe man er glad i er ikke bra. Du kan spise det du vil, bare du tar hensyn til mengde og hyppighet. Du trenger altså ikke å gå på lavkarbo for å ha et sunt kosthold/gå ned i vekt, men trekk for all del ut det som er bra med lavkarbo (men som lavkarbo ikke er alene om å mene) : spis mer grønnsaker, rent kjøtt og sunt fett. Men det er ikke nok. For meg blir lavkarbo i beste fall bare deler av sannheten.  

Glem ikke å spise det som gjør kostholdet ditt til en del av livet ditt! Du kan spise hva som helst bare du tar hensyn til mengde og hyppighet…..


Bananer gjør ingen skade i et variert kosthold!
Bildet er hentet fra frukt.no

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s