Camilla Andersen

ernæringsfysiolog – foredragsholder – forfatter

Det er ikke sluttsummen som er avgjørende!

2 kommentarer

Rema 1000 kjører reklame for tiden hvor de hevder at det er sluttsummen på kassalappen som er avgjørende. Men hva med kroppen din. Den er mye mer opptatt av næringsinnhold enn penger! Derfor sier jeg: Det er teksten på kassalappen som er avgjørende! Altså hva du har kjøpt. Hvorfor oppdras vi til å være mer opptatt av pris enn innhold? Det er ikke nødvendigvis et godt kjøp for kroppen selv om det ble et godt kjøp for lommeboka!

Men jeg er helt enig i at det er unødvendig å betale mer for samme vare i en dyrere butikk, så det å handle alle basis-matvarene der man får dem billigst, er smart, men ikke glem at det også er avgjørende HVA du handler!

Det er ofte tilbud på den mindre sunne maten. Selv om kjøttdeig er billigere enn karbonadedeig, er det smart å velge karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Kjøttdeig har 14 % fett, mens karbonadedeig har 5 %. Og selv om du får 2 sjokoladeplater for prisen av 1 – tenk deg om – det er ikke mye næring i sjokolade, men kaloriene teller uansett. Og spør deg selv om det er nødvendig å kose seg hver dag!

Advertisements

Forfatter: camillaandersen

Ernæringsfysiolog med hovedfag i samfunnsernæring fra Universitetet i Oslo. Gründer av kostholdstjenesten www.somebody.no. Opptatt av et sunt kosthold samtidig som man opprettholder livskvaliteten! Ønsker å bidra til økt kunnskap om kosthold slik at du kan skape et kosthold etter egne ønsker, uavhengig av kurer og dietter.

2 thoughts on “Det er ikke sluttsummen som er avgjørende!

 1. Men så er det jo ikke akkuratt alle som har LYST til å spise sunnere karbonadedeig istedenfor vanlig kjøttdeig som faktisk har RÅD til det . Av alle folk fra ca 18-25 år som ikke bor hjemme hos foreldrene sine har sikkert 1,8% råd til det sunneste valget av hva de vil handle.

  Og heller ikke alle de unge VET hva som er sunnest og spise, og har kanskje ikke råd til og binde seg i ett halvt år til og betale 175kr hver eneste måned for og finne ut av hva som er det sunneste valget.

  Jobber selv på en bensinstasjon, og di dagene jeg ikke får tid til og lage med meg matpakke, må jeg spise på jobb. Når man står innpå en bensinstasjon hele dagen er det virkelig ikke enkelt å spise sunt. Det er ekstremt dyrt, i hvert fall på en slik lønn. Det ender som regel opp med en hamburger, kyllingburger,kyllingwraps, ostepølse m/bacon, grillpølse eller noe lignende. Når det kun er varm mat de ansatte som regel får prosenter på. Takk gud og lov for vann i springen, for det er også kun brus av drikken man får rabatter på.

  Utenom det, må jeg si at du har en kjempe bra blogg, og SomeBody.no er sikkert helt fantastisk for de som har budsjett til det 🙂

  Takk for god inspirasjon til og tenke mer over hva jeg putter i munnen, og spise sunnere 😉

 2. Takk for godt innspill!
  Du er ganske smart som kjøper burgeren din på bensinstasjon! Det har seg nemlig slik at produsenten har mindre fett i de som leveres til utesteder/bensinstasjoner. Der kan man ta seg bedre betalt for burgeren = bedre/dyrere råvarer.

  I dagligvare-butikkene, derimot, presses prisene ned og dermed er råvarene også dårligere. En vanlig hamburger i dagligvare har gjerne 19 g fett/100g, mens en hamburger fra bensinstasjon/fast food kjede kan ha helt nede i 9 g fett. Dette varierer selvsagt noe, men i prinsippet er det slik.

  Med pommes frites er det imidlertid motsatt; den vi kjøper ute er full av frityr-fett, mens den i kjøledisken i butikken har 6 g fett/100g….

  Flott at du drikker vann og dropper brusen!

  Alle kostholdsrådene på somebody.no er åpne/gratis for alle, så sjekk gjerne innom der – og få ellers gode råd både her og på facebook-siden vår (www.facebook.com/somebody.no)

  Camilla 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s